Wednesday, 18 July 2012

mY neW BabY :D



Salam bloggers dan non-blogger :D.
saat yg aq tnggu dh tiba . . hehehe . finally i got it !! Hedgehod yg aq tnggu slama ni dh smpai  . . hehe . . lawa gler . . baka cinnamon . . bdan fully black . :) tp still xtaw nk letak nma pe . . hmm . . agak2 korg nk letak nma pe ek ? law taw , suggest la . dia akan jd teman aq skarang . . hehehe . . syg ko hedgehod :)

Monday, 16 July 2012

Diary of Ripper

Dear Diary , 
 Apa mkna kwn ? kwn ni utk dipergunakan ke ? atau tmpt utk meluahkan masalah , ataupun tmpat utk 'enjoy' saje ? aq xpaham dgn stengah org yg gunakan kawan utk 'tujuan' sendiri . kwan mmg akn tlg kita law kita susah , tp brape rmai yg tolong ? hmm . . aq pon confused . . certain org dia xpenah nk pikir sal ape yg org 2 rasa , mybe dia akn rasa teruk but fikir org lain yg lebih teruk . law berkemampuan 2 , jgn laa nk kedekut , sbb xbwak ke kubur pon . mungkin atas dunia ni , xde duit , xleh idop . bg aq btol sbb dengan ekonomi dunia sekarang . but think about others . 

 aq pon xtaw nk taip pe sbenarnya sbb dh runsing sgt . law xsuke kwn ngan aq . . bgtahu . . aq xkn tegur ko , xde la aq mcm org giler pk ape salah aq . dan law aq ad salah silap , tegur la . aq blh terima but tegur 2 lek lok . tQ :D

Tuesday, 10 July 2012

Ephyra (produk kecantikan dalaman dan luaran)


Salam blogger dan non-blogger  . . . :D hari ni , hari yg agak menyedih kan buat aq , but thanks to my friend , so called 'abang' :D hehehe . .
Dia perkenalkan aq dgn satu produk kesihatan + kecantikan dalaman dan juga luaran . . nama kepada produk ni adlah EPHYRA . . 
Ephyra







Ephyra product













Kelebihan EPHYRA : 

1.Menjadikan kulit anjal, halus dan lebih cerah berseri
2.Membantu memulihkan wajah yang bermasalah
3.Mengurangkan kedutan dan garis-garis halus
4.Formula anti penuaan yang berkesan
5.Menjadikan rambut lebih sihat, lembut dan bersinar
6.Mengandungi khasiat prebiotik yang tinggi
7.Melancarkan system pencernaan dalam badan
8.Mengurangkan kadar kolesterol
9.Meningkatkan tenaga dan daya ingatan
10.Meningkatkan system imunisasi anda
11.Mengatasi masalah imsonia
12.Mengawal berat badan dan meningkatkan metabolisme
13.Melegakan sakit dan radang sendi
14.Menjaga kesihatan kardivaskular





    Epyhra ini mengandungi 9 Keajaiban Alam Semulajadi Dalam Ramuan Terhebat Dari Timur Dan Barat .

    1. Acai Beri 
    2. Superberry
    3. Bunga Marigold
    4. Serbuk Tomato
    5. Asthaxanthin
    6. L - Gluthatione
    7. Gam Akasia
    8. Acerolla Cherry
    9. Kolagen Ikan Laut Dalam






    Promosi terhebat dari kami ,
    • Beli produk Ephyra 1 kotak (30 sachet) dengan harga RM198 .
    • Beli produk Ephyra 2 kotak (60 sachet) dengan harga RM380 .
    • Beli produk Ephyra 3 kotak (90 sachet) dengan harga RM560 . 





    For more info mengenai produk ni , korang blh la klik link ni ,https://www.facebook.com/oceanlife2u .

    # p/s > law korang berminat but xde modal or pape , just contact , aq akn bntu korang :)

    Hilang By Shana Razman




    Berakhir, semua kisah berakhir
    Cukup di sini kan ku teruskan
    Nafas tanpamu
    Haruskah, begini cinta?

    Setiap langkah, ku bawa bersama, keping-keping
    Hati yang retak, jatuhku tersungkur
    Ku kutip satukan sendiri

    haruskah begini cinta?
    haruskah begitu?
    haruskah kita

    Biarkan berlalu
    Semua kisah yang kita bina
    Biarkanlah aku
    Merasakan sakitnya hingga
    Aku.. hilang..

    Haruskah begini cinta?
    Haruskah begini cinta?
    Haruskah begini...cinta
    Haruskah begini cinta?

    Biarkan berlalu
    Semua kisah yang kita bina
    Biarkanlah aku
    Merasakan sakitnya hingga

    Biarkan berlalu
    Semua kisah yang kita bina
    Merasakan sakitnya hingga..
    Aku, hilang..


    ArtistShana Razman 
    Song & LyricsAmmar Habir
    Mixed & MasteredAmmar Habir


    # All the best for you Shana Razman . 

    Monday, 2 July 2012

    Facts or Not ???

    Lelaki :
         Lelaki ni dijadikan utk tertarik dengan rupa dan bentuk perempuan . If i'm not mistaken . Sbb berdasarkan penilaian aq lah kn , org lelaki akn tertarik ngan pompuan cantik . . seksi . . mengancam . . (most of it , NOW ) . org lelaki law tgok pompuan biasa dia rilek je , tp bila dh nmpk pompuan lawa @ seksi cket je , haa . . mula lah adrenalin nyaa . . hahaha . . 

    Perempuan :
         Haa . . now part pompuan , law aq salah , tolong betulkn yee :D . hmm~ berdasarkan penilaian aq  , pompuan dia xkn pandang rupa or bentuk badan , (most of it ) . contohnya , certain pompuan , dia akn minat kt laki yg ad lesung pipit , gigi yang cantik , mata menawan ke . dll . dan pompuan gak dia xpentingkn sgt bentuk laki 2 , kurus ke . . sasa ke . . gemuk or chubby . kn ? dan pompuan mostly yg aq kenal , dia akn tgok ape yg laki 2 ad , by means , kereta , umah , duit , or pape je , sbb kegwatan ekonomi sekarang dan peredaran dunia . :)

    So , konklusinya , bergantung kepada anda semua lah minat yg mcm2 mna skali pon . hehehe . . just luahan hati dan pendapat . :D law ad blogger2 yg rasa sy salah , betol kn yaww !!! 

    # jumpe lg blogger . . . 




    sbagai penutup , nikmati lah lagu ni :D
    Ax7- strength of the world

    Tuesday, 26 June 2012

    You RaIsE mE uP :')


           This song is speacially dedicated to someone that i love . She is the only i love until now . Pengorbananmu xterkira , dri kecik aq djaga . . even tnpa temanmu , kau ttp menjaga aq spenuh hati mu .


         

    Lagu 'You Raise Me Up - Jayeslee Cover' sesuai dengan situasi ni :')

    Wednesday, 20 June 2012

    LoVe YoU gIrLs :D




    Jayeslee - Two girls that i know within this week and had fall i love with them . i mean , thier songs :D hehehe . . 
       Syok je dgr suara merdu dorg . . huhu . tp malangnya Sonia (men gitar) dh kahwin . . so romantik . .aduuii . . tp xpe , still minat dorg . heheh . lagu ni ber judul 'Officially Missing You' . .
       so , korang layan la lgu ni , aq nk smbung stdy sbb isnin ad exam . . uwargghh!! deret 1 mggu aq stdy . xpenah hayat . . hahahaha . . see you again guys :D


    Wassalam . . . .

    Saturday, 16 June 2012

    Balqis Idola Kecil 3 :D


    :D


    freaking BORED weekend :D

         everyone got thier own story , same goes to me . and until now , the story would never ends since we're all still alive :D . i'm not going to share private stories , hehehe . . .
    but , for now , in Kuala Lumpur , the haze freaks me out . i've never seen such a bad haze . 

    this would be view from my apartment =.='

    SO , guys , wear protection . hahaha . . and play SAFE . . :D

    Wednesday, 13 June 2012

    Kehadiranmu Kutunggu . . .

    sayang , Setiap hari aku menunggu kehadiranmu… Setiap hari aku menunggu kedatanganmu… Setiap hari aku memanjat doa padaNya agar aku dapat bertemu denganmu… Sayang.. Setiap hari aku sabar… Setiap hari aku redha… Aku pasti dirimu akan hadir jua dalam hidupku… Aku pasti kamu jua begitu… Sayang… Aku inginkan dirimu… Datang dan temui diriku… Kan ku katakan padamu, Aku sangat mencinta… Sayang… Andai kamu tahu yang aku menunggu kamu disetiap mimpi-mimpiku… Andai kamu tahu aku sentiasa memohon padaNYA agar dipertemukan dengan dirimu… Andai kamu tahu aku mengharapkan kehadiranmu disisiku… Tapi Sayang… Aku sedar yang aku harus bersabar… Aku sedar aku harus menunggu sedikit masa lagi…


    :)

    Monday, 11 June 2012

    ATA Chapters , kena hafal kott . . aduii . . Module 11 pnyer pasal =.='


    ATA Chapters

    AIRCRAFT GENERAL
    ATA NumberATA Chapter name
    ATA 05TIME LIMITS/MAINTENANCE CHECKS
    ATA 06DIMENSIONS AND AREAS
    ATA 07LIFTING AND SHORING
    ATA 08LEVELING AND WEIGHING
    ATA 09TOWING AND TAXIING
    ATA 10PARKING, MOORING, STORAGE AND RETURN TO SERVICE
    ATA 11PLACARDS AND MARKINGS
    ATA 12SERVICING - ROUTINE MAINTENANCE
    AIRFRAME SYSTEMS
    ATA NumberATA Chapter name
    ATA 20STANDARD PRACTICES – AIRFRAME
    ATA 21AIR CONDITIONING AND PRESSURIZATION
    ATA 22AUTOFLIGHT
    ATA 23COMMUNICATIONS
    ATA 24ELECTRICAL POWER
    ATA 25EQUIPMENT/FURNISHINGS
    ATA 26FIRE PROTECTION
    ATA 27FLIGHT CONTROLS
    ATA 28FUEL
    ATA 29HYDRAULIC POWER
    ATA 30ICE AND RAIN PROTECTION
    ATA 31INDICATING / RECORDING SYSTEM
    ATA 32LANDING GEAR
    ATA 33LIGHTS
    ATA 34NAVIGATION
    ATA 35OXYGEN
    ATA 36PNEUMATIC
    ATA 37VACUUM
    ATA 38WATER/WASTE
    ATA 45DIAGNOSTIC AND MAINTENANCE SYSTEM
    ATA 46INFORMATION SYSTEMS
    ATA 47NITROGEN GENERATION SYSTEM
    ATA 48IN FLIGHT FUEL DISPENSING
    ATA 49AIRBORNE AUXILIARY POWER
    ATA 50CARGO AND ACCESSORY COMPARTMENTS
    STRUCTURE
    ATA NumberATA Chapter name
    ATA 51STANDARD PRACTICES AND STRUCTURES - GENERAL
    ATA 52DOORS
    ATA 53FUSELAGE
    ATA 54NACELLES/PYLONS
    ATA 55STABILIZERS
    ATA 56WINDOWS
    ATA 57WINGS
    POWER PLANT
    ATA NumberATA Chapter name
    ATA 61PROPELLERS
    ATA 71POWER PLANT
    ATA 72ENGINE - RECIPROCATING
    ATA 73ENGINE - FUEL AND CONTROL
    ATA 74IGNITION
    ATA 75BLEED AIR
    ATA 76ENGINE CONTROLS
    ATA 77ENGINE INDICATING
    ATA 78EXHAUST
    ATA 79OIL
    ATA 80STARTING