Tuesday, 26 June 2012

You RaIsE mE uP :')


       This song is speacially dedicated to someone that i love . She is the only i love until now . Pengorbananmu xterkira , dri kecik aq djaga . . even tnpa temanmu , kau ttp menjaga aq spenuh hati mu .


     

Lagu 'You Raise Me Up - Jayeslee Cover' sesuai dengan situasi ni :')

Wednesday, 20 June 2012

LoVe YoU gIrLs :D




Jayeslee - Two girls that i know within this week and had fall i love with them . i mean , thier songs :D hehehe . . 
   Syok je dgr suara merdu dorg . . huhu . tp malangnya Sonia (men gitar) dh kahwin . . so romantik . .aduuii . . tp xpe , still minat dorg . heheh . lagu ni ber judul 'Officially Missing You' . .
   so , korang layan la lgu ni , aq nk smbung stdy sbb isnin ad exam . . uwargghh!! deret 1 mggu aq stdy . xpenah hayat . . hahahaha . . see you again guys :D


Wassalam . . . .

Saturday, 16 June 2012

Balqis Idola Kecil 3 :D


:D


freaking BORED weekend :D

     everyone got thier own story , same goes to me . and until now , the story would never ends since we're all still alive :D . i'm not going to share private stories , hehehe . . .
but , for now , in Kuala Lumpur , the haze freaks me out . i've never seen such a bad haze . 

this would be view from my apartment =.='

SO , guys , wear protection . hahaha . . and play SAFE . . :D

Wednesday, 13 June 2012

Kehadiranmu Kutunggu . . .

sayang , Setiap hari aku menunggu kehadiranmu… Setiap hari aku menunggu kedatanganmu… Setiap hari aku memanjat doa padaNya agar aku dapat bertemu denganmu… Sayang.. Setiap hari aku sabar… Setiap hari aku redha… Aku pasti dirimu akan hadir jua dalam hidupku… Aku pasti kamu jua begitu… Sayang… Aku inginkan dirimu… Datang dan temui diriku… Kan ku katakan padamu, Aku sangat mencinta… Sayang… Andai kamu tahu yang aku menunggu kamu disetiap mimpi-mimpiku… Andai kamu tahu aku sentiasa memohon padaNYA agar dipertemukan dengan dirimu… Andai kamu tahu aku mengharapkan kehadiranmu disisiku… Tapi Sayang… Aku sedar yang aku harus bersabar… Aku sedar aku harus menunggu sedikit masa lagi…


:)

Monday, 11 June 2012

ATA Chapters , kena hafal kott . . aduii . . Module 11 pnyer pasal =.='


ATA Chapters

AIRCRAFT GENERAL
ATA NumberATA Chapter name
ATA 05TIME LIMITS/MAINTENANCE CHECKS
ATA 06DIMENSIONS AND AREAS
ATA 07LIFTING AND SHORING
ATA 08LEVELING AND WEIGHING
ATA 09TOWING AND TAXIING
ATA 10PARKING, MOORING, STORAGE AND RETURN TO SERVICE
ATA 11PLACARDS AND MARKINGS
ATA 12SERVICING - ROUTINE MAINTENANCE
AIRFRAME SYSTEMS
ATA NumberATA Chapter name
ATA 20STANDARD PRACTICES – AIRFRAME
ATA 21AIR CONDITIONING AND PRESSURIZATION
ATA 22AUTOFLIGHT
ATA 23COMMUNICATIONS
ATA 24ELECTRICAL POWER
ATA 25EQUIPMENT/FURNISHINGS
ATA 26FIRE PROTECTION
ATA 27FLIGHT CONTROLS
ATA 28FUEL
ATA 29HYDRAULIC POWER
ATA 30ICE AND RAIN PROTECTION
ATA 31INDICATING / RECORDING SYSTEM
ATA 32LANDING GEAR
ATA 33LIGHTS
ATA 34NAVIGATION
ATA 35OXYGEN
ATA 36PNEUMATIC
ATA 37VACUUM
ATA 38WATER/WASTE
ATA 45DIAGNOSTIC AND MAINTENANCE SYSTEM
ATA 46INFORMATION SYSTEMS
ATA 47NITROGEN GENERATION SYSTEM
ATA 48IN FLIGHT FUEL DISPENSING
ATA 49AIRBORNE AUXILIARY POWER
ATA 50CARGO AND ACCESSORY COMPARTMENTS
STRUCTURE
ATA NumberATA Chapter name
ATA 51STANDARD PRACTICES AND STRUCTURES - GENERAL
ATA 52DOORS
ATA 53FUSELAGE
ATA 54NACELLES/PYLONS
ATA 55STABILIZERS
ATA 56WINDOWS
ATA 57WINGS
POWER PLANT
ATA NumberATA Chapter name
ATA 61PROPELLERS
ATA 71POWER PLANT
ATA 72ENGINE - RECIPROCATING
ATA 73ENGINE - FUEL AND CONTROL
ATA 74IGNITION
ATA 75BLEED AIR
ATA 76ENGINE CONTROLS
ATA 77ENGINE INDICATING
ATA 78EXHAUST
ATA 79OIL
ATA 80STARTING

iDola . .

 Chevrolet Cruze 1.8L , antara idola kuhh . . . hmm . . alhamdulillah . . hehehe
Aq dgn Cruze . . . ;) syok drive kete nihh sbb cozy gler :D

EditEd piCtureS :)

 ni antara karya aq dlm photography . using D3000 lens 18-55mm . setting dh lupe sbb gmbr lame , huhuhu. . .

Yang ni gmbr time lepak2 ngan mmber kt pantai , men snap2 jek , tibe2 terkejut dpt result mcm ni . hehehe . . D3000 18-55mm



Standby utk photoshoot di Teluk Kalong , Kemaman .


Ntah sape ntah tetibe dia posing cm ni , trus aq bedal . hahaha . . dh jd model Maggi :D

Thi$ I$ me . . :D


Salam . . i'm a newbie buat blog , so mybe xlawa . huhuhu . . anyway , u oolllsss leh pggil zack :)stay within malaysia :D aq freelance photographer dan law sape2 minat nk jdi model ke , ape ke , blh je :) heee